Dziś proponuję sałatkę,
która doskonale nadaje się na śniadanie, kolację ale jest też niezastąpiona
jako dodatek do mięs z grilla. Jest lekka i bardzo smaczna. Spróbujcie a na
pewno będziecie do niej wracać J
Składniki: (porcja dla
5-6 osób)
- ¼ dużej sałaty lodowej
- 1 pęczek rzodkiewek
- 6-7 ogórków gruntowych
- 30 dkg białego półtłustego sera
- Pęczek koperku
- Pęczek szczypiorku
- 200 g jogurtu greckiego
- 1-2 łyżki majonezu
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka cukru
- Sól pieprz
Sposób przygotowania:
- Sałatę kroję i wrzucam do dużej szklanej miski
- Rzodkiewkę i ogórki obieram, myję i kroję w dużą kostkę – kładę na sałacie
- Ser biały kroję w kostkę i dodaję do warzyw
- Koperek i szczypiorek kroję i posypuję warzywa
- Z jogurtu, majonezu i czosnku przygotowuję sos, do sosu dodaję sól, pieprz i cukier (dla złamania smaku)
- Całość łączę z sosem tuż przed podaniem.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz