sobota, 15 sierpnia 2015

Lekka sałatka wiosenna

Dziś proponuję sałatkę, która doskonale nadaje się na śniadanie, kolację ale jest też niezastąpiona jako dodatek do mięs z grilla. Jest lekka i bardzo smaczna. Spróbujcie a na pewno będziecie do niej wracać J

Składniki: (porcja dla 5-6 osób)
  •         ¼ dużej sałaty lodowej
  •        1 pęczek rzodkiewek
  •        6-7 ogórków gruntowych
  •        30 dkg białego półtłustego sera
  •         Pęczek koperku
  •         Pęczek szczypiorku
  •         200 g jogurtu greckiego
  •         1-2 łyżki majonezu
  •         1-2 ząbki czosnku
  •        1 łyżeczka cukru
  •        Sól pieprz



           Sposób przygotowania:
  •               Sałatę kroję i wrzucam do dużej szklanej miski
  •               Rzodkiewkę i ogórki  obieram, myję i kroję w dużą kostkę – kładę na sałacie
  •               Ser biały kroję w kostkę i dodaję do warzyw
  •               Koperek i szczypiorek kroję i posypuję warzywa
  •              Z jogurtu, majonezu i czosnku przygotowuję sos, do sosu dodaję sól, pieprz i cukier (dla              złamania smaku)
  •              Całość łączę z sosem tuż przed podaniem.



Smacznego 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz