wtorek, 11 sierpnia 2015

Roladki z szynki konserwowej

Na imprezy (ale nie tylko), proponuję roladki z szynki konserwowej. Jeśli lubicie szynkę, ser żółty i ogórki konserwowe – ta propozycja zapewne przypadnie Wam do gustu. 
Jedyny minus – bomba kaloryczna. 
No ale przecież nie musimy ich robić codziennie, ani też przygotowywać z kilograma szynki. Serwowane czasami i w niewielkich ilościach – nikomu nie powinny zaszkodzić. 
Spróbujcie – bo naprawdę warto.



Składniki na 10 roladek :
  • 10 plasterków szynki konserwowej (pokrojonej w miarę cienko)
  • 30 dkg sera żółtego
  • 2-3 łyżki majonezu (można wymieszać pół na pół z jogurtem greckim)
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 ząbki czosnku


Sposób przygotowania:
  •            Ser żółty trę  na małych oczkach tarki
  •            Czosnek obieram, przepuszczam przez praskę i dodaję do sera żółtego
  •            Dodaję majonez i dokładnie wszystko mieszam



  •           Na plasterku szynki, na środku układam „wałeczek” z masy serowej
  •           Na masę układam ćwiartki ogórka konserwowego (jeśli roladki robię na imprezę, to na                 jednych roladkach układam ogórek konserwowy a na drugich paseczki papryki                           konserwowej)
  •           Zwijam szynkę w ruloniki i odstawiam na ok 1 godzinę do lodówki (w przypadku większej             imprezy można je przygotować dzień wcześniej)


SMACZNEGO  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz