wtorek, 20 października 2015

Zapiekanka z pieczarkami na bułce

Czasami „coś za nami chodzi”. Sami nie wiemy co. Na zachciankę można zjeść coś ciepłego, smacznego i ładnie wyglądającego a do tego prostego w wykonaniu. Ile razy mamy bułki z poprzedniego dnia? Nie bardzo wiemy co z nimi zrobić. Możemy je wykorzystać do zapiekanek, które każdy zje z apetytem. Niby nic ale może komuś przypadnie do gustu :)




Składniki
  •  6 bułek kajzerek
  • 30-40 dkg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka oleju
  • Ser żółty
  • keczup
  • opcjonalnie szczypiorek lub zielona cebulka
  • sól, pieprz


Sposób przygotowania:
  • Na patelni na łyżce oleju przesmażam  cebulę pokrojoną w kostkę
  • Dodaję pieczarki pokrojone w plasterki,
  • Smażę do momentu aż  woda odparuje
  • Przyprawiam do smaku
  • Bułki przekrawam na pół i kładę  pieczarki
  • Ser żółty ścieram na dużych oczkach tarki i posypuję  zapiekanki
  • Wstawiam je do piekarnika na 170oC na około 3-4 minuty
  • Po wyjęciu z piekarnika polewam keczupem i posypuję szczypiorkiem lub  zieloną cebulką





Smacznego 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz